OHJEET

Tutustuthan huolella ohjeisiin ja sopimusehtoihin ennen myyntisi aloittamista.

Myyntipaikan varaus ja maksu:
Voit varata paikan joko internetissä tai paikanpäällä myymälässämme. Paikkavuokra maksetaan etukäteen varauksen yhteydessä. Varaus varmistuu, kun varausmaksu on maksettu.  Yksi myyntijakso on yksi viikko (6 vrk), sunnuntaisin olemme suljettu. Voit vuokrata paikan useammaksi myyntijaksoksi kerrallaan. Perimme myyntipaikan kokonaismyynnistä myyntiprovision vallitsevan hinnaston mukaisesti. Maksuvälineinä käyvät käteinen sekä yleisimmät pankki- ja luottokortit. Internetissä tehdyt varaukset maksetaan pankkitunnuksilla tai luottokortilla. Varaa myyntipaikka netissä.

Huom! Mikäli edustat yritystä ja myyt vain tai pääosin uutta tavaraa, ota yhteys henkilökuntaan ennen paikan varaamista. Toinen Kierros pidättää oikeuden valita uuden tavaran myyjät ja myytävät tuotteet, sillä meillä on laaja oma Outlet alue ja samoja uusia tuotteita ei saa myydä. Uuden tavaran myyjien tulee tehdä ensimmäinen varaus aina liikkeessä ja varauksen voi tehdä ainoastaan liikkeen osoittamalle myyntipaikalle.

Kun myynti alkaa:
Voit tuoda myytävät tavarat myyntijaksoa edeltävänä iltana viimeisen aukiolotunnin aikana, normaalisti arkisin klo 17-18 ja lauantaisin klo 14-15 (maanantaina alkavat varaukset), tai varauksen ensimmäisenä päivänä aukioloaikojemme puitteissa. Asiakas on velvoitettu tarkistamaan aukiolojat itse! Tavarat tulee mahtua myyntipaikalle hyllyyn tai rekkiin. Joudumme poistamaan kaikki ylimääräiset tuotteet käytävältä ja hyllyjen päädyistä. Varaathan itsellesi tarpeeksi aikaa tavaroiden asetteluun. Liikkeen sulkemisajan jälkeen tavaroita ei voi enää jäädä asettelemaan.

Tavarat voi tuoda parkkihallin kautta (henkilöhissillä)Kokonaispalveluasiakkaat voivat tuoda tavarat lastauslaiturin kautta suoraan liikkeeseen, tavaran vastaaotto oven kautta, joka löytyy lastauslaiturilta. Auton voajaa paikalle nro 3, joka on oven vasemmalla puoolella tai sen ollessa varattuna niin suoraan ovien eteen. Ohjeet Parkkihalliin pääsystä löydät täältä.

Mikäli tuot tavarat myyntiin varausjaksoa edeltävänä iltana, mahdollinen sen illan aikana tuleva myynti ei näy Kirppari-Kallessa. Se tulee näkyviin ainoastaan tilitysraporttiin ja halutessasi voit kysellä mahdollisia ensimmäisen illan myyntejä henkilökunnalta erikseen.

Hintalaput:
Myymme ainoastaan tavaroita, joissa on liikkeessämme tulostettu tarrahintalappu. Hintalappuarkkeja ei saa kopioida. Hintalaput tehdään internetissä varausjärjestelmämme avulla. Hintalappu-arkit tallennetaan ja merkitään valmiiksi omalle asiakastilille ja ne tulostetaan liikkeessämme. Voit noutaa hintalaput liikkeestämme. Voimme postittaa hintalaput (kysy erikseen).

Jokaisessa hintalapussa on viivakoodi myynnin seurannan helpottamiseksi. Jos haluat vaihtaa tuotteen hintaa kesken myynnin, tulee tuotteeseen kiinnittää kokonaan uusi hintalappu! Emme myy tuotteita ilman viivakoodillista hintalappua. Emmekä myy tuotteita jossa hinta on korjattu kynällä. Tällä ehkäisemme mahdollista väärinkäyttöä.  Katso tästä kuinka teet hintalaput ja seuraat myyntiäsi ja Lisää vinkkejä hinnoitteluun.


Hälyttimet ja turvallisuus:
Myymälässä on hälyportit ja tallentava kameravalvonta. Myymälä suosittelee, arvotavaroiden ollessa kyseessä vitriinin käyttöä. Myyjä on itse velvollinen vuokraamaan hälyttimiä parhaaksi näkemänsä määrän. Voit vuokrata kovahälyttimiä hintaan 0,20€/kpl ja ostaa hälytintarroja hintaan 0,10€/kpl. Lue lisää hälyttimien käytöstä.

Alennusmyynti:
Voit halutessasi laittaa myyntipaikkasi alennukseen! Alennus merkitään kassalla asiakasnumerosi yhteyteen, joten mikäli sinulla on samaan aikaan toinen pöytä tai tavaroita vitriinissä, myös ne tuotteet ovat alennetulla hinnalla. Huomaathan myös, jos jatkatte myyntiä samalla tai toisella myyntipaikalla, alennus on voimassa automaattisesti. Alennuksen loppuajankohta tulee erikseen ilmoittaa kassalle sähköpostilla tai paikan päällä liikkeessä! Yleisimmät alennusprosentit ovat 30, 50 ja 70! Alennuslappuja saa kassalta.

Kiellettyä:
Liikkeessä on kiellettyä myydä piraattituotteita, tupakkatuotteita, alkoholia, aseita, lääkkeitä, elintarvikkeita ja käytettyjä tai avattuja kosmetiikkatuotteita. Myös viallisten sähkölaitteiden myynti on ehdottomasti kielletty. Huomaathan myös, että kyseessä on käytetyn tavaran liike. Pöydillä voi olla satunnaisia uusia tuotteita, mutta emme vuokraa paikkoja ammattimaiseen uuden tavaran myyntiin. Poikkeuksena tästä on itse valmistetut käsityöt ja muut vastaavat, erikseen sovittavat tuotteet. Liikkeellä on oikeus poistaa sopimattomat tuotteet myynnistä mikäli sellaisia myyntipöydissä esiintyy. HUOM! Myynti on sinun vastuullasi, joten tarkasta mahdolliset viat itse.

Myyntipöydän siisteys
Kauppa käy sitä paremmin, mitä siistimpi pöytäsi on. Huolehdithan siis myyntipaikan siisteydestä myyntijakson aikana. Näin maksimoit myyntisi. Halutessasi voit ostaa meiltä siistimispalvelun 10€/vko. Sovimme siistimispalvelut tapauskohtaisesti. Tällöin me siistimme pöydän päivittäin vuokra-aikana. Ei kannata tunkea myyntipaikkaa tukkoon heti aluksi, liian täyteen ahdetut paikat eivät kiinnosta asiakkaita ja menevät helpommin myös sekaisin. Voit käydä lisäämässä tuotteita pöytään vaikka päivittäin. Mikäli tarvitset lisää hintalappuja, voit ostaa niitä kassalta. Millainen on hyvä myyntipaikka?

Kun myynti loppuu:

Myyntipaikan tulee olla tyhjä viimeisenä myyntipäivänä tuntia (1h) ennen sulkemisaikaa. Mikäli joudumme tyhjentämään paikan uuden myyjän tullessa, perimme tyhjennysmaksun 20€.

Myyntipaikan tulee olla tyhjä ennen kuin tilitys suoritetaan. Tavaroiden jättämisestä tulee sopia erikseen ja perimme tällöin 10€ kierrätysmaksun (tavaran sortteeraus ja muu työ). Tällöinkin myyntipaikan tyhjennys on myyjän vastuulla.  Jätetyt tavarat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, viedään kierrätykseen tai Toinen Kierros myy ne ilman provisiovelvoitetta. Tilitykset maksetaan 1-3 päivän kuluessa Nordean tililtä.

Tilityksen jälkeen tapahtunut myynti:
Voi olla, että jokin tuotteistasi on tilityshetkellä vielä asiakkaan ostoskorissa. Näiden tuotteiden jälkimyynti on nähtävänä myyntijakson loputtua seuraavana aamuna. Säilytämme jälkimyyntejä kaksi viikkoa (14vrk), jonka jälkeen niitä ei enää tilitetä. Voitte siis tarkistaa kahden viikon ajan mahdollisen jälkimyynnin.Jälkitilitys suoritetaan ainoastaan paikan päällä liikkeessä ja se suoritetaan aina käteisellä.

Myyjän vastuu:
Kirpputori ei vastaa rikkoutuneista, kadonneista tai varastetuista tuotteista. Varkauksia pyritään ehkäisemään hälyttimien ja valvonnan avulla. Kaikki mahdolliset varkaudet ilmoitetaan poliisille. Toinen Kierros ei vastaa tulipalon, vesivahingon, murron, ilkivallan, vahingonteon tai muun vastaavan yhteydessä seuranneesta tavaran katoamisesta tai tuhoutumisesta.

Uusien tavaroiden myyjät vastaavat itse veroistaan ja ovat velvollisia esittämään Y-tunnuksensa tarvittaessa.